Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Hogyan hozd ki a legtöbbet kis lakásodból?

2020. április 10. - athomedesign

Szeretem a szakmai kihívásokat, egy villa és egy kis lakás tervezésekor egyaránt akad belőlük, csak az különbség, hogy más jellegűek. A 40 négyzetméter körüli kis lakásokban az elegendő tárolóhely kialakítása a lakás különböző funkcióinak az elkülönítése egyaránt gondolkodást igénylő feladat. A vizes blokkok áthelyezése szintén nem egyszerű, van úgy, hogy nem megoldható.

Egy 40 négyzetméteres kis belvárosi lakás tervezésekor sok kérdés fogalmazódott meg bennem miután tisztáztuk a megrendelőm igényeit. Hogyan válasszam le a lakás funkcióit egymástól, mely falakat bontsuk el? Hogyan lesz elég tárolóhely a lakásban, ha ki is tudok alakítani elég szekrényt alaprajzi szinten, vajon hogyan fogom megoldani, hogy ne legyenek nyomasztóak a mennyezetig érő szekrények?

Maradjanak-e a falak ?

Először tologattam a falakat -persze a papíron- meg akartam tartani a zárt előszobát, de nem működött a dolog. Akkor jöttem rá, hogy az összes olyan falat el kell bontanunk amelyek statikai szempontból nem jelentősek, csak így kaphatunk egy nyitott tágas teret. Így egy térbe került a konyha étkező nappali és előszoba funkció. Átlátható térelválasztót használtam az egyes területek elkülönítéséhez.

Tárolás

Az előszoba részen a mennyezetig érő szekrény tükör frontot kapott, ezzel tágítottam a teret illetve egy nagy tárolóhelyeket alakítottam ki. Az étkező-konyhát a hálótól leválasztó fal elé is mennyezetig érő tárolót terveztem fehér színű fogantyú nélküli ajtókkal (frontokkal). A fallal szinte egybeolvad, így nem nyomasztó, viszont a belsejében rengeteg a hely.

Eredeti megoldások

A belmagasság 3méter körüli volt ebben a lakásban, ezért szerencsére lehetőséget biztosított a számunkra rejtett világítás kialakításához. A konyhát át tudtuk helyezni a későbbi nappali területéről, viszont a fürdőszobát nem, ezért az a lakás végében maradt megközelíteni a hálószobán keresztül lehet. Ennek a kicsi de annál érdekesebb lakásnak egy másik különlegessége, hogy a fürdőt a hálószobával összekapcsoltuk, csak a WC-t választottuk le teljesen. Ha érdekel a megoldás, itt megnézheted :

http://athomedesign.hu/wp-content/uploads/2018/06/Halo_03.jpg

Egy izgalmas, és ragyogó és élhető otthon született meg újra. Nagyon elégedett volt az ügyfelünk és persze mi is. Milyenek az élhető otthonok ? Válasz a linken :

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr2615603408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása