Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Miért nem elég ha csak hasonlít a valódi fához?

2021. április 07. - athomedesign

A tervezői pályám során gyakran találkoztam olyan helyzetekkel amikor valamilyen okból, lehet ez egy anyagi, ami legjellemzőbb, de akár esztétikai okból egy-egy terméket, amelyet a lakásba, házba terveztünk a megrendelőnk szeretett volna kiváltani egy alacsonyabb árú és más külsejű termékre.

Általában ezzel nincs gond, ha nem esünk túlzásba és nem rugaszkodunk el teljesen az eredeti elképzeléstől és nem választunk olyan anyagot ami nem praktikus az adott térben. Nem kívánatos eset, ha csak hasonlít valami-burkolat, bútor, lámpa stb.. ahhoz amit eredetileg elképzeltünk de nem tudja hűen tükrözni az eredetit, és ez nagyon nyilvánvaló, ekkor hiányérzetünk támad. Azért ma már a piacon található széles választék miatt, lehetőségünk van valami nagyon hasonlóval pótolni az eredetileg borsos árú terméket, így ez a kérdés legtöbbször megoldódik.

Persze minden helyzet megmenthető, a lényeg,hogy megrendelőink komfortosan érezzék magukat az általam tervezett otthonban, és ne érezzék, úgy hogy számukra előnytelen kompromisszumot kötöttek. Hogy egy konkrét esetet említsek a valódi fa furnér beépített bútorok és a laminált bútorlappal készült bútorok közötti árkülönbség gyakran tereli a megrendelőket abba az irányba, hogy laminált bútorlap mellett döntsenek. Egy-egy nemes fa furnért ma már néhány kiváló olasz konyhabútorgyártó remekül tud utánozni, de őket leszámítva sajnos a magyar piacon még nem igazán elérhetőek azok a termékek amelyek élethű utánzatot nyújtanának.

De még abban az esetben is ha a furnért a legtökéletesebb laminált anyagra cseréljük, még akkor is érezni fogjuk a kettő közötti különbséget, hiszen más a tapintásuk máshogy töltik meg a teret. A Furnér anyagok életet sugároznak, igaz, hogy a színük változik, mert érik a fa, mégis gyönyörű ahogy együtt él a környezetével amikor minden részlet megtervezésre kerül egy házban. Megéri a plusz költséget, ha erre van lehetőség.

A legnagyobb hiba amit elkövethetünk, ha laminált fa utánzatú és valódi fa furnér anyagokat teszünk egymás mellé ugyanabban a színben, például laminált dió asztalt és valódi dió furnér tálaló komódot. Az eredmény biztos, hogy meghökkentő, de leginkább megrémítő. Óva intelek ettől. Ha már elkerülhetetlen a vegyes anyaghasználat-mondjuk nagyon tetszik nekünk egy étkezőasztal ami fa furnér de a konyhánk laminált anyagból készült- válasszunk színben teljesen eltérő anyagokat. Például wenge színű étkezőasztal dió színű konyhabútorral ami jól nézhet ki, ha a tér többi részletét is ennek megfelelően alakítjuk.

A jó minőségű egyszínű laminált anyagok nem okoznak ekkora fejtörést természetesen, mert a felületükkel nem akarnak semmit leutánozni. Rendkívül szépek lehetnek és ajánlom is a használatukat az otthonokban, főleg mert nagyon ellenállóak hosszútávú igénybevétel során.

A laminált padló valódi fa padló kérdése is hasonló a fent említettekhez, vagyis ne használjuk ezeket egyszerre egy épületen belül sem, nyilván a kiszolgáló helyiségekre (pl. tárolók, mosókonyha) ez nem vonatkozik. De a találkozásuk -valódi fa, laminált padló-akár nagyon csúnya is lehet.

Fa furnér párti vagyok és kész! Imádom érinteni megsimogatni a szépen megmunkált furnéros bútorokat. Különösen nagy rajongója vagyok az olasz design bútoroknak. egy két linket mellékeltem, hogy lássátok milyen gyönyörűek tudnak lenni ezek a termékek. Odáig vagyok értük!

https://www.bebitalia.com/en/table-abseo

https://www.minotti.com/en/boteco

https://www.bebitalia.com/en/wallsystem-biblia

 

Ha tanácstalan vagy otthonod berendezésével kapcsolatban írj nekünk! 

http://athomedesign.hu/kapcsolat/

Kövess minket a facebookon!

Vagy jelentkezz személyes konzultációra, hogy személyre szabottan segíthessek otthonod megvalósításában!

http://athomedesign.hu/szemelyes-konzultacio/

 

Bízom benne, hogy sok hasznos információval szolgálhattam!

Tarts velem legközelebb is

Legyen csodás otthonod!

Szeretettel:

Anita

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr2816493280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása