Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Elegáns és természetes együtt lehetséges ?

2021. március 04. - athomedesign

 KI gondolta volna, hogy a természetes anyagok és a csillogó kiegészítők, bútor részletek tökéletesen megférnek együtt, sőt emelik egymás különlegességét.

Az egyik megbízásom során a tulajdonos hölgy azzal a szeretetteljes kéréssel fordult hozzám, hogy tervezzük meg a vidéki otthonát úgy, hogy élhető természetes, otthonos és elegáns is legyen egyszerre. Illetve nagyon jó lett volna, ha ezt ő rögtön az első, második beszélgetésünk alkalmával el tudta volna mondani, de ez a pontos megfogalmazás természetesen, nem született meg azonnal, ahogy a többi ügyfelem esetében sem. Hiszen ez nem ilyen egyszerű...

Sok képet megnéztünk együtt, amelyek lakás belsőket ábrázolnak, és végig arra figyeltem mi az ami neki ezekből tetszik. Sőt nem csak a megfelelő stílust, hanem természetesen a színeket is kerestük. Abból indultunk ki, hogy a hölgy megrendelőm egyszer volt egy stílus tanácsadáson ahol megállapították, hogy neki az ősz és tavasz színei állnak a legjobban. Ezért arra gondolt, hogy otthonában is ezeket a színeket szeretné látni.

Érdekesnek találtam, hogy úgy tervezzük meg a  családi otthont, hogy a stílus szakértő szín tanácsait követjük. Abban egyetértek, hogy azok a színek amelyek a gardróbunkban is megtalálhatóak biztosan tetszenek nekünk. De mi van azokkal a színekkel amelyek nem állnak jól- ha öltözködésről van szó- viszont tetszenek. Ezekre tabuként tekintsünk?

Semmiképpen! Ez egy érdekes jelenség, de működik az életünkben, van hogy olyan színek vesznek körül minket, amelyeket nem vennénk fel ha ruháról lenne szó, mégis szívesen látjuk a nappaliban. (például azúrkék) Élénk színekből sokkal kevesebbet mennyiséget viselünk el környezetünkben a mindennapok során, ezt jó tudni.

Ne válasszunk nagy felületekre uralkodó erős színeket, hosszútávon zavaróak lehetnek. Persze jól mutat, ha egy-egy falat élénk színre festünk, de nem biztos, hogy több évig azt szeretnénk nézni. Még jó, hogy bármikor átfesthetők a falak, ez a legkevesebb...

Na de térjünk vissza az alapvető adottsághoz, ahhoz a helyzethez amelyet felvázoltam a blogom elején. Az ügyfelem szeretett volna egy szép és kényelmes otthont, ami a természettel is összhangban van, de ugyanakkor elegáns is. Különböző tengerparti villák képeit nézegettük, mire rátaláltunk arra, amely többé kevésbé azt a stílust sugározta amelyben ő és családja jól érezné magát. Ezek a fotók önmagukban meghatározták a stílus irányt, csak át kellett egy kicsit alakítanunk úgy, hogy a stílus a magyar otthonnak is megfeleljen.

A tulajdonos hölgy nagyon elégedett volt a végeredménnyel. A meleg szürkésbarna árnyalatokkal, természetközeli anyagokkal-pl.szizál mintás tapéta, uszadék fából készült lámpa- a természetességet hangsúlyoztam. A fekete fémekkel illetve a kristályokkal pedig az elegancia kapott helyett az otthonban. Nem választottam szét a kategóriákat aszerint, hogy csak a kiegészítők, lámpák fogják az eleganciát képviselni, a bútorok a tapéták és a berendezési tárgyak pedig a természetességet, hanem igyekeztem keverni és játékossá tenni a teret azzal, hogy nem kiszámítható módon jelennek meg az egyes stílusokra utaló elemek. Puha szőnyegek, bőr hatású székek, az említett uszadék fából készült lámpa, durván szövött textilek, mészkő fal és padlóburkolat, mind a természetességet hangsúlyozzák. Fényes zongora, kristály csillár, fém széklábak pedig az eleganciát erősítik.

Nagy öröm számomra, ha a segítségedre lehettem a bloggal. Kövess a facebookon :@athomeinteriorHa több segítségre van szükséged álom otthonod kialakításához akkor ne hezitálj, írj nekem, örömmel várom :http://athomedesign.hu/kapcsolat/

Legyen csodás otthonod!

Szeretettel:

Anita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr5016437104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása