Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Hogyan válassz jó beslőépítészt és miért halgass rá?

2020. június 16. - athomedesign

Manapság már nem olyan nagy kiváltság belsőépítészt vagy lakberendezőt megbízni a lakások házak megtervezésével. Sokkal több szakember elérhető ma, mint akár tíz évvel ezelőtt. Biztos, hogy megtalálhatod a számodra szimpatikus tervezőt akinek a stílusa, egyénisége összhangban áll a tiéddel. Ha valaki specializálódott egy területre az azt jelenti, hogy komolyan veszi a hivatását. Azt gondolom nem lehet valaki ugyan olyan jó családi házak belső tereinek megtervezésében és irodák tervezésében is, hiszen a belsőépítészet óriási területet fed le.

Amerikában például kifejezetten megkülönböztetik a residential (lakó)  és comertial (kereskedelmi) megbízásokkal foglalkozó a belsőépítészeti cégeket. Mindig érdemes hallgatni a megérzéseidre és megnézni a tervező referenciáit is természetesen. De emellett szintén nagyon fontos, hogy passzol -e a tervező személyisége, elképzelései a stílusodhoz, meglátásaidhoz be tudod -e engedni őt az életedbe egy rövid időre.

A bizalom köre

Otthonok tervezése egy bizalmi munka. Olyanok vagyunk mi tervezők, mint egy bizalmas barát, hiszen nagyon sokat megismerünk ügyfeleink életéből. Például fogunk tudni arról, hogy mennyi ruhát helyezzünk el a gardróbban- és néha még azt is, hogy ezeket melyik üzletben vásárolták- legyen-e piszoár  a mosdóban, hova kerüljön a széf, kell -e külön hálószoba a feleségnek a férj mellett -mert a horkolás zavarja éjszaka vagy, hogy a szivar szobában mennyire szabadul el a buli egy-egy baráti összejövetel alkalmával- ami kizárólag azért érdekes, hogy kellőképpen tisztítható bútorokban gondolkodjunk, na jó még a szőnyeg miatt is fontos.

Nem csak az otthonokat alakítjuk ki úgy, hogy mindenen különleges igénynek megfeleljenek, hanem bizalmasan kezeljük ügyfeleink privát életére vonatkozó információkat is.Emlékszem egyszer, évekkel ezelőtt még úgy gondoltam a szakmai tudás és elkötelezettség fontos a többi pedig működik magától. Egy több száz négyzetméteres családi ház tervezése során viszont annyi emberi és személyes kérdéssel találtam szembe magam, ahol a szakmai tudáson túl egy coach vagy egy  terapeuta szerepét is betöltöttem, több kevesebb sikerrel.

Ma már pontosan látom, hogy mennyire fontos, hogy ne csak a szakmai részletekre figyeljek hanem minden egyéni, emberi érzésre, ki mondott vagy ki nem mondott igényre, vágyakra és lehetőségekre.Sokáig nem tudtam nemet mondani, mert tévesen félreértettem mit jelent az ügyfelek iránti tisztelet. Ma már tudom, hogy néha a legfontosabb dolog  nemet mondani, akkor amikor a legnagyobb célt tartom szem előtt: az ügyfeleim vágyainak megvalósulását.

Igen, paradox helyzet, de így van. Értük, miattuk állok néha szemben velük. Mivel nekem most már közel a századik munkám, nekik pedig talán az első vagy második családi házuk az amin dolgozunk, ezért mindig emlékeztetem magam arra, hogy úgy beszéljek mintha soha nem láttam volna ezelőtt belsőépítészeti tervezést és építkezést.

A kommunikáció

Fontosnak tartom, hogy ne használjak szakkifejezéseket, idegen szakmai szavakat akkor amikor az ügyfeleimmel beszélek, legyek egyszerű, érthető. Minél könnyebben és gyorsabban megértjük egymást annál élvezetesebb az együttműködés mindenkinek. Legyen élmény a közös munka, a végeredmény pedig felülmúlhatatlanul egyedi és személyre szabott. Imádom megfigyelni ügyfeleim egy-egy különleges tulajdonságát és megtalálni az ahhoz leginkább passzoló stílust, kiegészítőket, színeket.

A legnagyobb öröm, amikor látom, hogy ez mennyire jó érzéssel tölti el őket, és mennyire örülnek ennek az egyediségnek. Nem csak egy szép lakás, vagy ház lesz a végeredmény hanem az otthonuk, a sajátjuk és senki másé. Minden részlet, a bútorozástól a világításon keresztül a dekoratív elemekig, kiegészítőkig minden a lakás, ház lakóira utal, és az ő kényelmüket szolgálja.

Szerintem ettől válik különlegessé a mi hivatásunk. Nem szabad sablonokban gondolkodnunk, mert ha sablonokban gondolkodunk, az a kreativitása halálát jelenti, ez kerülendő. Ha túl sok hasonló megoldást látsz a tervező referenciái között az azt jelenti, hogy már nem talál ki új dolgokat. De a hasonlóság nem összetévesztendő a tervező saját stílusával, ami felismerhetővé teszi a munkáját.

Bízz a terveződben

Megbízás.Ezt a szót leginkább egy projectre, felkérésre használjuk. Szeretem ezt a szót, mert hitelesen tükrözi mit jelent egy tervező-ügyfél kapcsolat. Az ügyfél kiválasztja a tervezőt és megbízza a munkával- vagyis megbízik benne. Persze a tervező részéről is fennáll a bizalom az ügyfél felé, innentől kezdve a tervező felelősséget vállal arra, hogy a legjobb úton vezeti az ügyfelét, és a tudásának magas szintű használatával beteljesíti ügyfele elképzeléseit. Tisztán kell látnunk ezt a víziót, nagyon elevenen, így tudjuk megvalósítani.

Milyen ideális lenne, ha mindenben egyetértenénk, elsőre kitalálnánk a gondolatokat, villám sebességgel létrejönne a megálmodott ház,otthon. Az életben nem így van, néha nem értünk egyet, néha érvelünk, néha engedünk. A bizalomért mindig nagyon hálás vagyok, hiszen erről szól a megbízás. Öröm úgy dolgozni, hogy alkotó energia hatja át az egész munkát.

Ettől otthonod minden részletben megmutatkozik az együttműködés, és még ragyogóbbá válik. Milyen csodálatos amikor körül ölel az a puhaság, elegancia, szépség és kényelem amiről mindig is álmodtál. Segítek megvalósítani ezt az álmot, csak jelentkezz egy online vagy személyes konzultációra, bízom benne, hogy minél előbb találkozunk!

http://athomedesign.hu/szemelyes-konzultacio/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr1915811910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása