Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

3 izgalmas térnövelő megoldás amitől luxus hotelben érzed magad

2020. május 26. - athomedesign

A kis terekről már írtam korábbi blogomban, leginkább azt meséltem el hogyan tudod optimálisan kihasználni a helyet úgy, hogy legyen elég tárolód. Most viszont azokat a fényűző megoldásokat fogom bemutatni, amelyek igazán különleges, luxus minőségű térélményt nyújtanak neked.

Évekkel ezelőtt ragaszkodtam volna ahhoz, hogy egy sötét, ablak nélküli mosdó vagy gardrób legyen a lehető legvilágosabb anyagokkal színekkel, burkolatokkal megtervezve, mert ettől tágasabbnak nagyobbnak fogjuk érzékelni a teret. Ami persze igaz is, de nem ez az egyetlen megoldás. Korábban nem szerettem sötét anyagokat színeket használni ezekben a terekben.

Egy megbízás alkalmával ahol a megrendelőm egy fiatal sportoló,focista volt rádöbbentem arra, hogy a megrendelőm személyiségéhez passzoló, extrémebb ötletekkel is előállhatok. Így történt az hogy a földszinti vendég mosdó teljes belső tere fekete burkolatot kapott, a kézmosó mosdó és a WC csésze szintén fekete lett. Az egyetlen, gyönyörű rosegold csaptelep szinte világított a tükör alatti mosdón. A tükör akkora méretben került a falra, hogy az egész teret megtöbbszörözte, a hatás egy elvarázsolt kastélyhoz hasonló lett, óriási sikert aratott.

Innentől kezdve egyre inkább éreztem, hogy az emberek vágynak arra, hogy legyen valami olyan különlegesség az otthonukban amelyre büszkék és őket is elbűvöli nap mint nap. Persze ez nem mindig jelent ennyire extrém megoldásokat, de kis mennyiségben akár az extrém ötletek is kiválóan működnek az otthonokban, fontos, hogy bátrak legyünk.

Tükröződő üveg felületek amelyek eltakarnak

A fenti képen egy apró, ablak nélküli földszinti helyiségbe került két füst színű, reflexiós (tükröződő felületű) üveg felület, amely az egyik oldalon zuhanyzót és mosógépet a másik oldalon WC-t rejteget. Mindezek mellett még a mennyezetet is smaragd zöldre színeztem. A hatás leírhatatlan. A tükröződő felületeken a kör alakú, rejtett ledvilágítással ellátott tükör visszatükröződik, ezzel egy különleges térérzetet hoz létre. Olyat mintha Óz a nagy varázsló birodalmába léptünk volna. Bűvöletünkben lehet, hogy megfeledkezünk arról, hogy a mosógépet be kellene kapcsolni.

A smaragd zöld mennyezet a fekete márvány és a falon lévő szürke fehér márvány minta tovább fokozzák a helyiség eleganciáját. A nemes anyagok, mély színek a tükröződő felületek együtt alkotják azt az érzést mintha valamelyik luxus hotel mosdójában lennénk.

 Hálószoba és fürdőszoba együtt, extrém nagy zuhanyzók

 A másik kedvenc megoldásom, amikor a hálószobához, falak nélkül kapcsoltam hozzá a fürdőszobát. Azáltal, hogy egybenyitottam a két helyiséget tágasabb, elegánsabb teret kaptam. A WC külön helyiségbe kerül ilyenkor, természetesen. Itt az alaprajzot úgy terveztem meg, hogy abban az esetben, ha szeretnénk zárttá tenni a fürdőt üvegekkel egyszerűen megoldható legyen.

http://athomedesign.hu/wp-content/uploads/2018/06/Halo_03.jpg

Az üveg panelek elhelyezése egyszerre biztosítja az átláthatóságot és a szeparáltságot a fürdőben. Gyakran mennyezetig érő üveggel választom le a zuhanyt, ezzel óriási zuhanyzókat hozok létre. Igazán uralkodói megoldás egy kis térben.

http://athomedesign.hu/wp-content/uploads/2018/06/BATHROOM-1-RDC-3.jpg

Tükrök alkalmazása :

A tükrök rendkívüli mértékben segítenek abban, hogy elegánsabbá és tágasabbá tegyük a helyiségeket, a folyosókra például előszeretettel alkalmazom akár színezett akár normál változatban. Mindig elérem vele a kívánt hatást. Akár a folyosó oldalára akár a végére teszünk tükröket mindenképpen tágasabbnak érzékeljük a teret. Ha az oldalfalakra helyezzük el akkor optikailag szélesítik, ha a helyiség végére akkor optikailag megnyújtják az alakítani kívánt teret.

http://athomedesign.hu/wp-content/uploads/2018/06/13.jpg

Ha mennyezetbe rejtett világítással együtt alkalmazzuk tovább fokozhatjuk a tágasság és az elegancia érzését, ekkor a fények is vissza fognak tükröződni ha a folyosó végére helyezzük el a tükröt. Úgy, ahogy tettem ezt egy belvárosi lakás átalakításakor :

http://athomedesign.hu/wp-content/uploads/2018/06/Elo%CC%8Bszoba_v4_001-1.jpg

A stukkóval ellátott falak a muránói üveglámpák, a márvány hatású fényes burkolat a luxus és elegancia érzetét fokozzák.

Szeretnél luxus minőséget otthonodban ? Személyes konzultáció alkalmával rögtön a lényeges kérdésekkel foglalkozhatunk azért, hogy együtt mielőbb megvalósíthassuk álom otthonod :

http://athomedesign.hu/szemelyes-konzultacio/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr415713884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása