Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

38,4 millió dolláros Manhattan-i luxus apartman design titkai

2021. november 08. - athomedesign

Central Park Tower  92. emelet fotó : Arcihitectual Digest

Lauren Rottet   amerikai belsőépítész  a New  York-i Central Park Tower  92. emeletén található  38,4 millió dollár értékű luxus apartman megálmodója.  Az épület egyébként a világ legmagasabb lakóépületeinek egyike. A tervező elmagyarázza, milyen döntéseket hozott a belső terek kialakítása során, miközben körülnézünk ebben a szuper-luxus New York-i ingatlanban, ahonnan szemet gyönyörködtető kilátás nyílik a Central Parkra

A  videó anyag megtekinthető a youtubeon  az Arcihitectual Digest jóvoltából :

https://www.youtube.com/watch?v=Wi9aS88uqos

Íme Lauren fontos döntései amelyeket alkalmazott a luxus apartman tervezésekor:  

Hozzuk be a gyönyörű fényeket a terekbe!

Egy elképesztően jó ötlet a nappaliban található, tükröződő kissé art deco-ra hajazó  falpanel. Amely nem tükör, de sejtelmesen ezüstös , opálos felülete visszatükrözi a kinti fényviszonyokat. Elképzeltem  milyen csodálatos lehet, ahogy a naplemente –vagy napkelte-narancsos  színei két oldalról is beragyogják a tágas nappalit a 92. emeleten.  Természetesen óriási ablakokkal és nagy belmagassággal rendelkezik az apartman.

A selyemfényű fehér mennyezet szintén segít a jó minőségű, gyönyörű külső fényeket behozni a terekbe. Különleges  a  színjátszó üveg bútor a fotelek között, amely színekkel, fénnyel kápráztatja el a tereket

A  monokróm színvilágú példa, bár elsőre nem érthető,de a térbe lépve értelmet nyer. Nekem mégis kissé hiányzik néhány színfolt.

Visszafogott művészeti alkotások, és színek.

A tervezők nem választottak élénk színekből álló figyelemfelkeltő művészeti alkotásokat ezáltal is a kilátást illetve a fényeket kívánták hangsúlyozni.  Hagyták, hogy a művészet kissé finom legyen.

 Az egész koncepció arról kíván meggyőzni minket, hogy tekintsünk kifelé a gyönyörű kilátásra. A kint és bent egysége a fények váltakozásával egyre inkább érezhető a nap során.

Kiváló minőségű anyagok, játék a fénnyel.

A márvány több helyen is megtalálható az apartmanban, a 12 fős  étkezőasztal  lapja egyedileg gyártott márvány lap. Az étkezőben a szőnyeg szintén művészeti alkotás, melyben a fém szálak hasonlóan reagálnak a fényre, mint az ezüstös falpanel.

A konyha frontok műgyanta bevonattal készültek egyedi fogantyúval.  A fehér márvány padlóburkolat fokozza a fényességet a térben.  Az irodában megjelennek a bútorokon a gyönyörű narancs színek, illetve bőrrel kárpitozott íróasztal teszi élménnyé az otthoni munkát. A szövött bőr frontokkal ellátott, led világítással készült tökéletes minőségű könyvespolc és szekrény világítva egy „mini városra” emlékeztet.

Lauren megemlíti, hogy vegyesen használták a fémeket az apartmanban,  study (iroda)kézzel csiszolt, bronz színű fém kiegészítőket kapott, a konyha rozsdamentes acél , a fürdőszobák pedig nikkel ezüst színű fémeket. Tökéletes harmóniában ragyognak együtt.

Magas minőségű textilek.

A hálószobákba olasz pamut takarókat, és Hermés ágyneműket  választottak a tervezők.  A szőnyegek művészek munkái. Lebilincselően szép az összhatás.

Minden ház, minden otthon minden egyed.  Gyönyörű otthonok akkor jönnek létre, ha tervezéskor minden részletet figyelembe veszünk, ha a megbízó és a tervező között egy olyan természetes kapcsolat jön létre amelyben a bizalom a tervező iránt elsődleges.

Alakítsuk ki otthonod legjobb formáját, kérj egyedi árajánlatot személyes konzultációt követően tőlünk,  egy perc az űrlap kitöltése:

https://athomedesign.hu/szemelyes-konzultacio/

Ha tetszett amit olvastál tarts velünk, kövess minket a facebookon

AT Home Design 

www.athomedesign.hu

Otthon az ahol a legjobb lenni..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr5916749582
süti beállítások módosítása