Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

5 egyszerű lakberendezési ötlet amely teljesen megváltoztatja az életed

2020. június 26. - athomedesign

Ugye utálod a rendetlenséget, a túl gyorsan elkoszolódó, sápadt falakat, a kényelmetlen bútorokat, a rossz világítást és az unalmas textileket ?

Amikor elkezdünk együtt dolgozni a megrendelőimmel egy új megbízáson, akkor mindig nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyan fogalmazzák meg azt miért van szükségük szakértői segítségre. Ebből rögtön tudom, hogy mi az amiért megkerestek, ami az adott helyzetben a legfontosabb számukra. Ez nem csak a feladatról és a határidőről szól. Pontosan figyelem milyen szavakat használnak, hogyan írják le a jelenlegi problémát és milyen megoldásra számítanak.

Korábban nem voltam ennyire figyelmes a szavakra, a lényeget igyekeztem megérteni ezután meghatározni, hogy mi lesz a feladatom. De mióta jobban figyelek arra, hogy az ügyfeleim hogyan beszélnek az őket leginkább foglalkoztató problémákról, nagy előnyre tettem szert korábbi önmagamhoz képest.

Így kezdett a fejemben összeállni az, hogy melyek azok a területek amelyekre általánosan érdemes nagyobb figyelmet fordítanom, mert a legnagyobb minőségi változást hozzák az otthonokba és ezáltal az ügyfeleim mindennapjaiba. Ugye utálod a rendetlenséget, a túl gyorsan elkoszolódó,sápadt falakat, a kényelmetlen bútorokat, a rossz világítást, vagy a kényelmetlen konyhát? Hogy csak néhányat említsek a legbosszantóbbakból.

1.Rendszerezz

Őszinte leszek, 10 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött nem volt olyan ügyfelem, aki ne lett volna hálás azért, hogy újra álmodott életterébe annyi tárolót terveztem ahova kényelmesen el tudja pakolni ruháit, könyveit, edényeit.

Az első számú teendő, ha meg akarod szüntetni otthonodban uralkodó rendetlenséget, alakíts ki elég tárolóhelyet. Beépített szekrények, komódok kitűnően megfelelnek arra, hogy elnyeljék a sok holmit. Néhány egyszerű ötlettel a kihasználatlan helyeket- mint például a lépcső alatti tér- praktikus tárolóvá alakíthatod. Ehhez érdemes egy ügyes asztalos segítségét kérni.

 https://hu.pinterest.com/pin/38280665557198839/

A lépcső alatti tér egyébként rengeteg lehetőséget hordoz magában, akár házi kedvencünk számára is kialakíthatunk itt egy cuki kis helyet :)

https://hu.pinterest.com/pin/564990715750222201/

 Na de térjünk vissza a rendhez ami "a lelke mindennek" ahogy nagymamám mondta. Bár szerintem a rend valóban fontos, de azt hiszem nem a" lelke " az otthonnak. A rendszerezés olyan, mint a sport, elkezdeni nehéz, de utána annyira belejössz, hogy nem is tudod abbahagyni. Kezdd a nagyobb ruhákkal, könyvekkel, így haladj az egyre apróbb tárgyak felé. Szabadulj meg a felesleges- nem használt, nem hordott -dolgoktól, ruháktól.Az otthonod átalakítása, praktikussá és széppé alakítása nem is olyan bonyolult dolog.

Azok a tároló bútorok a legkényelmesebbek, amelyek könnyen nyílnak, belsejükben pedig több különböző lehetőséget kínálnak a tárolásra.Például olyan konyha szekrény fiókok amelyeknek a belseje több kisebb rejtett fiókot tartalmaz, így nem kell egyszerre több fiókot kihúzni, ahhoz hogy edényt és fakanalat is kivegyünk, ezt egyszerre meg tudjuk oldani.

https://hu.pinterest.com/pin/561401909798749189/

2. Ragyogó falak

 A falak színét mindig érdemes nagyon jól megválasztani, mivel az otthonunk színének 80%-át a falak és a padló színe teszi ki. A színekről később még bővebben írok. Azt, hogy milyen színek állnak hozzád  közel meghatározzák a jellemző stílusodat is. Nagyon sokat segít ha megnézed milyen színek a kedvenceid, amikor ruhát vásárolsz milyen színek tetszenek meg. Az otthonodban is tudod használni ezeket. Gyönyörű lehet egy napos smaragdzöld fal, vagy egy szép mélyvörös, a megfelelő helyen és mennyiségben ezek a színek üdévé és élénkké teszik az otthonod és feltöltenek téged is energiával. Bátran használd a színeket de figyelj az arányokra.

https://www.benjaminmoore.com/en-us/project-ideas-inspiration/interiors/accent-walls

Amitől óva intelek az a túl sok szín " töményen". Ezekből az élénk színekből egy-egy fal elég. Ha nagyon drámai hatást akarunk elérni, akkor persze lehet vörös az egész szoba is, de valószínű, hogy nagyon gyorsan le akarod majd cserélni, hosszú távon nem fogod szeretni. Az élénk falszín mellé válassz egy világosabb, tompább színt, tört fehéret, halvány bézst például.

A másik hiba amibe gyakran belefutottam a " legyen minden szoba más színű" tipikus esete. Persze soha nem szép, egymással harmonizáló színeket láttam, hanem narancssárga, kék, zöld és ki tudja még milyen kombinációt. Ha különböző színekre festenéd a szobákat válassz egy színkártyán lévő színekből, úgy értem ugyanazon a kártyalapon található színekből. Ha bátrabb vagy a kiválasztott színek komplementer (ellentétes) színét is megkeresheted és használhatod -a színkör előzetes tanulmányozása ebben segíthet.

Természetesen nem árt ha a falfesték mosható, így nem kell minden évben újrafestened a házat. Az egyik kedvenc márkám a Benjamin moore szintén készít mosható falfestékeket. Álomszép színek közül tudsz választani.

 3. Fényerő

Nincs annál bosszantóbb, mint mikor felkapcsolod a világítást és olyan mintha egy gyertyát gyújtottál volna meg, vagy éppen az ellenkezője történik, mintha egy repülőgép készülne landolni. A megoldás a több irányból érkező és változó vagy változtatható erősségű fényforrás.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Legyen több ágú a csillár, vagy több izzós lámpád a mennyezeten  25-30 négyzetméteres szoba esetében már kell ennyi. Ha van lehetőség álmennyezetbe rejtett világítás kialakítására akkor az még tovább emeli világítás variációk számát. Legyen a komódon egy szép asztali lámpa, illetve válassz mellé egy szép állólámpát is.

Ha új, dekoratív lámpákat vásárolsz az igazából kettő az egyben megoldás: jobb lesz az otthonod világítása és lámpák szépségükkel dekorálják a teret. Rengeteg jó terméket tudok neked ajánlani, és hamarosan elérhetővé is teszem ezeket az információkat a számodra. Ha bővebben szeretnél olvasni a világításról nézz bele egy korábbi blogomba .

 4. Fő a kényelem

Bár mi nők néha hajlandóak vagyunk a szépségért némi kényelmetlenséget elviselni, de azért az már nálunk is kiveri a biztosítékot ha egy bútor kényelmetlen. A nagyon olcsó bútorokról azt érdemes tudni, hogy vagy nagyon kényelmetlenek, vagy gyenge minőségűek, esetleg mindkettő, mert sajnos ez sem kizárt. Persze láttam már drága és kényelmetlen széket is, szóval az ár nem feltétlenül garantálja egy bútor komfortosságát, de azért sejteti.

Válassz minőségi bútorokat. Készítettem egy információs anyagot ami tartalmazza azt, hogy miről ismered fel ezeket, hamarosan elérhetővé teszem ezt is. A kanapékat, székeket vásárlás előtt próbáld ki.Teljesen más ülés mélység kényelmes egy alacsony és egy magas embernek. A profi gyártók mélyebb kanapékat gyártanak, és több párnát adnak hozzá, amelyekkel könnyen beállíthatod az ideális, kényelmes ülő helyzeted. Persze a párnák is speciális keménységűek és formájúak, nem díszpárnák.

Mindenki tudja, hogy a jó matrac vásárlásával az egész életét jobbá teheti, hiszen minőségi alvás nélkül folyton fáradtak lehetünk. Fontos a jól megválasztott ágykeret is, a kárpitozott ágyakat kedvelem leginkább, mert ezek kívül puhák, és nem okoznak balesetet. Ezen kívül gyönyörűek is!

5. Játssz a textilekkel

Ha már az ágynál tartunk, tudtad, hogy léteznek gyönyörű ágyneműk, ágytakarók, amelyek egy pillanat alatt bravúrosan átalakítják a hálószobád hangulatát? Ne ragaszkodj a megszokotthoz, merj változtatni. Gyönyörű ágyneműket találsz elérhető áron az Essenza- nál akár weboldalról akár magyarországi forgalmazónál, a roomfive-nál vásárolsz biztos, hogy csodálatos lesz a végeredmény.

Ha tovább mennél, cseréld le a szőnyeget a függönyt is. Figyelj a színek és a minták harmóniájára. A budoáros, virágos ágyneműhöz apró mintás vagy sima függönyt válassz. Hamarosan még több ingyenes tartalmat osztok meg veled, hasznos linkekkel, magyarázatokkal. Kövesd a blogom!

Jelentkezz online vagy személyes konzultációnkra, segítek megálmodni az új otthonod :

http://athomedesign.hu/szemelyes-konzultacio/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr3915913346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása