Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Miért mentsd meg belvárosi lakásod különleges értékeit ?

2020. április 09. - athomedesign

Belvárosi kihívások

Amióta a fővárosban dolgozom egyre többször kapunk olyan megbízást amikor régi épületekben található lakások felújítására kérnek fel. Mindig alapos gondolkodást igényel annak a számbavétele, hogy milyen elemeket tartsunk meg és milyen elemeket cseréljünk le a lakáson belül. Mielőtt budapesti belvárosi lakások áttervezésébe kezdtem volna, nem sejtettem, hogy egy teljesen új világba érkezem.

Kezdetben kissé gondterhelten fogtam bele egy-egy ilyen lakás áttervezésbe, mert ezeket a lakásokat szigorúan védik a hatósági jogszabályok. Örökségvédelmi hatóság és az építésügyi hatóság minden esetben komoly büntetés szabhat ki a lakás tulajdonosára, ha felújításkor nem megfelelően jár el. Ezen kívül ott vannak még a kényes statikai kérdések és a vizes blokkok áthelyezésének nehézségei.

Örökségeink

A Nádor utcai lakás amit pár éve terveztünk újjá, szintén egy ilyen szép, kihívásokkal teli feladat volt. Sokat gondolkodtam rajta milyen stílusban élesszem fel a múlt örökségét ebben a lakásban úgy, hogy a mai modern értékeknek és kényelemnek is megfeleljen.

Nagy felelősség olyan belső teret tervezni, amely méltó egy Hild József által tervezett műemlék házhoz.. Egy francia tervezőpáros munkája adta az ihletet. Megláttam egy magazinban egy párizsi étterem képeit és akkor ébredtem rá milyen rendkívüli módon erősítik a modern, szinte futurisztikus íves elemek, hajlított bútorok a klasszikus gipsz csipkék szépségét és fordítva. Tökéletesen illett az elképzelésembe ez a gondolat, így megszületett a lakásra szabott koncepció!

Meglévő stukkókat megtartottuk és újakat is tettünk a fel a falakra. Az ajtókat az eredetiekhez hasonló kivitelben gyártattuk újra. Megőriztük az eredeti ablakok szépségét, tükröket, stukkókat, emellett egy végtelenül kellemes, modern de ugyanakkor varázslatos múltat megidéző, életteret hoztunk létre. A bűvölet a varázslat megszűnik ha az értékek eltűnnek, ha nem vigyázunk rájuk.

Miért sikerült mindez egyszerre? Otthonos, modern kényelem és klasszikus hangulat? Mert figyeltünk néhány nagyon fontos szempontra, amelyek élhetővé és kényelmessé teszik az otthonokat. Kattints a linkre, hogy megtudd melyek ezek :

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr6815599892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása