Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Milyen szempontok alapján válassz bútorokat ?

2020. március 24. - athomedesign

Tartsd a stílust

 

Az előző blogom témájához visszatérve, ha csökkenteni szeretnék a költségvetésen egy otthon megtervezésekor a stílusnak megfelelő, de az inspiráló, eredeti termékhez képest alacsonyabb árú termékeket választok. Mindig arra figyelek, hogy az új termék- legyen az bútor, lámpa vagy függöny- a lehető legjobban hasonlítson ahhoz az eredeti termékhez amelyet kiválasztottam. Sokszor közép árkategóriában is rengeteg izgalmas terméket találok! És imádom az egyedi darabokat is, amelyeket kifejezetten az ügyfeleink számára készítenek az asztalos kárpitos szakemberek, fém megmunkálók, vagy éppen lámpát gyártó cégek.

A stílusról bővebben később írok.

A kevesebb több

 

Ez az aranyszabály a bútorvásárlásra is igaz. A zsúfolt ház, lakás inkább fog bútorraktárra hasonlítani, mint egy igazi otthonra. Ezért azt tanácsolom, hogy mérd le a bútorozandó helyiség falait és készíts egy alaprajzot, méret- arányos formában. Erre kiváló ingyenes online programokat találsz az interneten pl. : roomsketcher.com  vagy a floorplanner.com   Írd össze milyen bútorokat szeretnél, majd nézd meg, mekkora méretű bútorok férnek el kényelmesen a térben.

Úgy alakítsd ki a berendezést, hogy szabadon maradjanak a közlekedési útvonalak, ajtó és ajtó között. A bútorok között legalább 60cm távolság legyen, étkezőszék a faltól legalább 30cm-re kerüljön, kihúzott állapotban.Töltsd ki a stílus tesztemet-amiről az előző blogomban írtam- és tudd meg, milyen színeket és tervezői stílus részesítesz előnyben.

Ha tudod milyen stílus tetszik, kiválasztottad a színeket, készen van az alaprajz és a bútor lista, akkor elkezdődhet a nézelődés és a fantáziád is szárnyra kaphat.

A bútor megfeleljen a funkciójának kompromisszumok nélkül

 

Nagyon szép bútorokat lehet ma már kapni, a bútor import láncok olyan termékeket juttatnak el az otthonunkba, amilyenre csak vágyunk. Mielőtt beleszeretsz valamibe és megveszed gondold át, hogy kompromisszumok nélkül megfelel-e annak a funkciónak amire szánod. Ha megtetszik egy étkező asztal, ami túl nagy és nem lenne kényelmes vele együtt élni az otthonodban, akkor mondj le róla, vagy bővítsd az étkezőt.

Előfordulhat, hogy online böngészve meglátunk egy szép fotelt, vagy egy kanapét, de nem tudod kipróbálni. Ebben az esetben is megveheted ezeket általában elég jó leírást találsz róluk a weboldalon. A legjobb ha a webshop vállalja azt is, hogy visszaveszi tőled a terméket akkor, ha neked nem elég kényelmes. Ülő bútorokat, ha lehet próba után vásárolj meg, persze egy pad vagy puff online vásárlása nem jár akkora kockázattal mint egy fotelé. Az ágyba kerülő matrac vásárlás előtti  kipróbálása elengedhetetlen.

A bútor kényelmes használata első helyen áll a listámon.

Legyen tartós

 

Nem akarod egy fél év múlva kidobni az új szőnyeget vagy kanapét, ugye ? Ezért  fontos, hogy legyél körültekintő a vásárláskor. Amint egy két bútort megnéztél az interneten tapasztalni fogod, hogy jönnek az ajánlatok a hirdetések. Ha kiválasztasz egy terméket figyelj arra is, hogy a forgalmazó, vagy gyártó milyen garanciát ad a bútorokra. A bemutatótermi vásárlás abból a szempontból előnyösebb, hogy ott találkozol az eladókkal, esetleg az üzlet tulajdonosával is, ezért szinte biztos, hogy körültekintően kezelik a megrendelésed.

Általában a bemutató teremmel rendelkező kereskedők jobb minőségű termékeket árulnak, ezért a termékek lehet, hogy drágábbak. Ők gyakran az online világban is jelen vannak. Nehéz általános, minden helyzetre igaz véleményt megfogalmazni ebben a témában. Ami szerintem sokat segíthet, ha megnézed a forgalmazó weboldalát, ha rendetlen és csúnya, a termékek is csúnyák és rossz minőségűek.

A másik árulkodó tényező az ár. Ha egy 4 személyes sarok kanapét 120 000 forintért kínálnak, akkor érdemes gyanakodni. Ahogy szoktam mondani : Ferrari-t nem lehet venni Trabant áron. Jó ár érték arányú bútorokat viszont igen. Fordítva is igaz, a magas ár még nem garancia a jó minőségre.

Megosztom veled a saját negatív és pozitív tapasztalataim alapján összegyűjtött titkokat, amelyek neked is segíteni fognak minőségi kérdésekben..

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr6415549476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása