Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Mitől lesz stílusos egy luxus otthon?

2022. október 19. - athomedesign

Ha röviden kellene válaszolnom a kérdésre annyit mondanék, hogy Tőled és egy lakberendező kreativitásától illetve stílus érzékétől. Biztos jártál már úgy, hogy beléptél egy térbe, egy házba, érezted azt, hogy nagy összegeket költöttek el a tulajdonosai vagy akár Te magad a belső terekre, ennek ellenére nem tudtad felfedezni az összhangot, nem érezted a harmóniát.

Ez a helyzet csalódottságot, frusztrációt válthat ki, és ezért gyorsan megoldásért is kiált.
Természetesen segítséggel bármikor átalakítható a tér és a kihívások, amelyeket egy ilyen otthon tartogat kezelhetők, de jobb felkészülten elkezdeni a felújítást vagy az új lakás berendezését.

Ezért a legfontosabb és egyben legelső lépés, hogy találd meg a megfelelő szakembert, lakberendezőt akinek a munkái tetszenek, aki segít a benned rejlő "kincsek" felkutatásában, és azt formába tudja önteni a megfelelő módon. A luxus mindenkinek mást jelent. A ragyogó csillogó felületektől kezdve, a finoman "megkomponált", nemes anyagokkal és design bútorokkal tarkított életteret egyaránt. A stílus szót nem a különböző lakberendezési irányzatokra értem. 

A stílus egyet jelent számomra az eleganciával. 

Első alkalommal amikor Ügyfeleimmel találkozom kérdéseket teszek fel .Olyan kérdéseket, amelyek nem csak azt tisztázzák mi a kedvenc színük, hanem azt is, hogy miért. Meg szeretném tudni Milyen helyekre utaznak el szívesen? Mi a kedvenc időtöltésük? Mi a legnagyobb kihívásuk az otthonukkal kapcsolatban? Melyek a kedvenc tárgyaik és ezek milyen érzéseket keltenek bennük?

Lehet, hogy volt már olyan az életedben amikor egy egy szép városba utaztál, csodálatos helyeken, mesés szállodákban laktál, és úgy érezted, hogy hazavinnél egy illatot, egy érzést, egy kellemes takarót, vagy az egészet úgy ahogy van.

Gondolkoztál már azon mitől ilyen vonzóak ezek a hotelek számodra? Az otthonosság a luxus, az elegancia érzése tölt el itt? A jó ízléssel kiválogatott anyagok és dekorációk elvarázsolnak, imádod megérinteni őket, felfedezni a különlegességüket?

A gondosan kiválasztott anyagok nélkülöznek mindenféle túlzást, a finomságot a természetes eleganciát tükrözik. Ez a magával ragadó, könnyed és otthonos elegancia jelenti számomra a luxust, amelyhez a kapcsolódik a személyes stílus, amely a megbízóim sajátja. Azt gondolom érdemes figyelni arra, hogy ne essünk túlzásokba az arany és csillogó felületek tekintetében, mert így harmonikus tereket fogunk kapni, amelyek látványosak lesznek de nem tolakodóak.

 Anyagok, színek finom részletek

A nemes anyagok: természetes kő, fa vagy fa furnér, bőr mindig elegánsak. Elképesztően szeretem ezeket használni a munkáim során, ahogy a finom csillogó részleteket is : réz betéteket, üveg felületeket. A matt és fényes felületek keveredése a textileken nagyon izgalmas, az ilyen textil tapéták csodálatosak ( pl. Dutch walltextile) és azon túl még rendkívül jó a hangszigetelő tulajdonságuk. Bútorokból olyat javaslok, amelyek időt állóak de mégis modernek, tartósak, jó minőségűek ( például : Molteni)

A design lámpákra mindig úgy tekintek mint egy ékszerre, hiszen azok is, a terek ékszerei. Ebből adódik, hogy számomra fontos, hogy csillogjanak. Ezért általában üveg vagy csillogó fém lámpát szoktam választani. A velencei, szájjal fújt modern üveg lámpák remekül mutatnak. ( Vistosi)

Egyre elterjedtebb a művészeti tárgyak, festmények, szobrok vásárlása és otthonunkba beillesztése. Ezek nagyon személyessé tudják varázsolni a tereket. Ma számtalan művész alkotása közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet.

Luxus életérzést a részletek összhangja adja.

Természetesen a stílus mellett a világítás, a különböző hangulatok megteremtésé is hozzátartozik a luxushoz. A kényelem legalább olyan fontos mint a stílus, hiszen az otthon akkor működik jól, ha nem csak stílusos, elegáns hanem kényelmes is.

Iratkozz fel hírlevelemre itt, és Tiéd lehet  a 19 900 Ft + Áfa értékű AJÁNDÉK tartalom a Szín élmény füzet. Amelyben bemutatom hogyan használom a színeket a terekben, hogyan tudod azokat összeválogatni, a harmonikus és izgalmas végeredmény érdekében.

 Legyen varázslatos otthonod!

Tóth Anita

AT Home Design

 www.athomedesign.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr9717957862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása