Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

Mi a különbség az építészet és a belsőépítészet között ?

2020. március 20. - athomedesign

Öncélú művészet kontra élhető otthon

 

A fiatal építész kolléganő Párizsban nem nézte jó szemmel a munkám. Mint később kiderült, a belsőépítészet alatt nem ugyanazt értjük. Számára fontos volt az épület minden gerendájának a leplezetlen megjelenítése, látszó beton elemek, gyéren berendezett terek-hogy a bútorok ne tereljék el a figyelmet a terekről- illetve industrial stílusú lámpák jellemezték volna a ház belsejét, ha a tulajdonosoknak tetszett volna ez az elképzelés. Az industrial stílus irányzatról később részletesen fogok írni a blogomban.

Kezdetben készített néhány koncepció tervet a belső térre, de a megbízóim igényeitől, elképzelésétől elég távol álltak azok a terek amelyek papíron megszülettek. Ezért döntöttek úgy, hogy a belsőépítészettel az AT Home Design-t , vagyis minket bíznak meg. Franciaországban nagyon előkelő helyet foglal el a szakmák között az építész szakma, szigorú jogszabályok védik a munkájukat.

Minden jó ha a jó a vége

 

Úgyhogy némi fennakadást okozott a szerződés után módosítani a belsőépítészeten, illetve külön megbízni egy másik céget ezzel a tevékenységgel.Végül sikeresen zárult a project minden szempontból. A végeredmény az építész kolléganőnek is tetszett, attól függetlenül, hogy hasonló belső térre még csak nem is gondolt azelőtt.

Ha az építészeti gondolkodást és a belsőépítészeti gondolkodást hasonlítjuk össze akkor, nagyon fontos megjegyezni : az építésznek nem a feladata a részletek kidolgozása -milyen anyagok, színek, bútorok , lámpák stb kerüljenek a terekbe. Nagyon jó, ha már az alaprajz kialakításakor bevonunk egy  belsőépítészt. A bútorozásban-itt az alapokra gondolok, alaprajzi elrendezésre- a terek, tér kapcsolatok és funkciók meghatározásában már kezdetektől tudunk segíteni, belsőépítészeti gondolkodásunkkal.

Több szakember együtt nagyobb eséllyel képes élhetőbb otthont varázsolni a megbízói számára. Ezért is érdemes már a kezdetektől bevonni több tervezőt-építészt és belsőépítészt is. Így elkerülhetők azok a súlyos és drága hibák amelyektől például az egyik ügyfelünket sikeresen megmentettük...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr5915537134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása