Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

10 tipp ahhoz hogyan alakíts ki természetes luxus hangulatot

2021. október 29. - athomedesign

Sokan álmodozunk kényelmes, hangulatos, fényűző,  meleg otthonról hívogató légkörrel. A természetes luxus megjelenés  a fénnyel teli szobákon kívül a kiváló minőségű természetes anyagokon és a kiemelkedő fókuszpontokon alapul, mint a műalkotások  vagy  a káprázatos világítótestek. Ha követed a lépéseket bármelyik otthonnak természetes luxus megjelenést kölcsönözhetsz, függetlenül attól új vagy régi kicsi vagy nagy.

(fotó: style.corriere.it)

1. Hozd ki belőle a legtöbbet

A tér az új luxus. Nem az óriási és nagyszámú szobáktól vagy a fürdőszoba méretétől függ a luxus. Az átgondolt tervezésről szól, ami kihasználja a rendelkezésre álló helyet, hogy olyan lakókörnyezetet hozzon létre, ami biztosítja a zavartalan nyugalmat.

Építész partnereink segítségével, velük  kölcsönösen együttműködve meg tudjuk álmodni a családod számára ideális otthon minden részletét. A család életmódjához igazítjuk a tereket, és a négyzetmétereket. Nincsenek elvesztegetett zugok, sötét terek szűk lépcsők…

Csak beáradó fény, nagy ablakok, tágas és kényelmes jól működő nappali, konyha...

2. Természetes anyagok és színek

Fektess be természetes jó minőségű anyagokba. Ezek adják majd meg a belső tér természetességét, ebben az alapban jól mutatnak majd az élénkebb színek. A természetes anyagok, például a tömör fa és a természetes kő gyönyörűen egyesülnek, hogy kifinomult, meleg és hívogató légkört teremtsenek. Ha nem szeretnéd lefesteni a fát, ha szeretnéd hangsúlyozni a természetes megjelenését, akkor feltétlenül  lásd el átlátszó UV védelemmel

 https://pin.it/KQPYa0g (pinterest)

3. Adj hozzá némi ragyogást

Egyetlen fényűző tér sem lenne teljes bizonyos mennyiségű csillogás, ragyogás nélkül. A luxus egyik alapvető jellemzője,  ahogy a királyok palotájában is láthatjuk, nincs emelkedett érzésünk e nélkül. Viszont lényeges, hogy  ne vidd túlzásba, mert akkor „ragacsos pompa” lesz a finom csillogás helyett. Általában egy két jól megválasztott darab-lámpa, műalkotás, dísztárgy- elég a kívánt hatás eléréséhez. Adj a konyhához,  kandallóhoz, fürdőszobához egy kis csillogó kerámia burkolatot , vagy vegyíts csillogó elemekkel rendelkező bútort, dekorációs tárgyat a térbe.

 https://pin.it/7oKrJh2  (pinterest)

4. Kényelmes bútorok

 Ezt mindig nagyon hangsúlyozom, a megfelelő méretű, kényelmes kellemes bútorok kiválasztása elengedhetetlen. Az otthonodban jól kell érezned magad. Még otthonosabbá teheted a lakókörnyezeted ha puha szövettel bevont kellemes tapintású üllő alkalmatosságokat helyezel el a terekben.

 https://pin.it/51V0COv  (pinterest)

5. Puha, magas minőségű textilek

Válassz gazdag, kiváló minőségű textileket amelyek kiegészítik a fényűző megjelenést. Ilyen lehet a bársony a moher vagy selyem,  gyönyörűen keverednek majd a fémesen csillogó felületekkel. Alakíts ki hangulatos pihentető zugokat párnákkal, puha takarókkal.

 https://pin.it/2mY7ba3   (pinterest)

6. Világítás

 Világos otthon megteremtését elegáns csillárokkal kezd el. Fektess be néhány minőségi lámpába, amelyek a szobák fókuszpontjaként szolgálhatnak. Különösen fontos, hogy több fajta fényforrás legyen. Tegyél kisebb lámpákat az asztalokra, használj különböző világítást, hogy különböző hangulatot teremthess.

https://pin.it/6gtvjMv (pinterest)

7. Hotel jellegű hálószoba

Az elbűvölő hálószobákban mindig tetszetős világítás és luxus minőségű ágynemű található. Válassz puha ágyneműt és teremts harmóniát vizuális szimmetriával.  A természetes faburkolat nagyon jó választás a hálószobába, pihentető, nyugtató hatása van. Ez a hatás megduplázódik, ha a dekor harmonikus színvilággal rendelkezik.

 https://athomedesign.hu/young-csomag/

8. Wellness élmény a fürdőszobában

Míg a tágas fürdőszobák valóban a luxus egyik megnyilvánulásai, a fürdő hangulat egy kisebb fürdőszobában is elérhető. Gazdag meleg színek, természetes fával és kővel luxus megjelenést kölcsönöznek. Tedd a fürdőszobád jól megvilágítottá, használj dimer vezérlőket a világításhoz, hogy biztosíthass egy kellemes, pihentető hangulatot. Vedd körbe magad luxus szappanokkal, illatos gyertyákkal és extra puhasággal. Készíts be kényelmes törölközőket puha köntöst és papucsot.

https://athomedesign.hu/unique-csomag/ 

9. Mutasd meg amit szeretsz

 Tedd egyedivé a dekorációt a házadban azzal, hogy megmutatod a kedvenc tárgyaidat, emlékeidet. Legyen szó utazások során készült fotókról, könyvekről, egyedi műalkotásokról, ezektől a dolgoktól lesz sajátod az otthonod, otthonosság érzést nyújtanak. Gondoskodj arról, hogy valóban megkapják a megérdemelt figyelmet, helyezd el őket úgy hogy legyenek megvilágítva,  használj vitrineket, tedd bele a megjeleníteni kívánt tárgyakat.

10. Hívd be a természetet

A természet érintése azonnal élettel és varázslattal tölti fel a tereket. Az igazi luxus kifejeződése ha friss virágokat teszel a terekbe olyan színekben, mint  amilyen a térben is megtalálható, vagy ragaszkodj az egyszerű fehér virágokhoz az elegáns megjelenés érdekében. A természet egyéb elemei, tobozok, őszi termések, uszadék fa varázslatos természetes hangulatot nyújtanak.

 https://pin.it/20lg9av  (pinterest)

 

Mindig érdemes elgondolkodnunk azon, milyen környezetben érezzük a leginkább otthonosan magunkat. A természetes luxus a városoktól távoli nyaralóhelyek, vízpartok és hegyvidékek házainak legkedveltebb légköre.

Ha segítségre van szükséged inspirál a természetes luxus  stílus , de nem tudod hogyan kezdj hozzá otthonod , nyaralód kialakításához keress bennünket. Kérj időpontot egyéni konzultációra itt.

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál még több hasonló tartalmat, kövesd a blogot, és iratkozz fel hírlevelünkre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr516739194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása