Luxus otthonok boldogságra hangolva

AT Home Design

AT Home Design

5 belsőépítészeti baklövés ami miatt utálsz majd otthon lenni

2020. március 22. - athomedesign

 

Amikor elhatározod, megvásárolsz vagy építész egy szép házat akkor még nem tudod, hogy mennyi döntést kell majd meghoznod, hány szakemberrel fogsz majd egyeztetni. A legjobb, ha már az elején felkészülsz azokra a várható kihívásokra amelyek egy ház, lakás átalakításával építésével járnak. Ahogy a sportolók készülnek egy versenyre, úgy tudunk felkészülni egy ilyen munkára is, lépésről lépésre.

 A felkészülés első lépése, ha megkeresel egy építészt és egy belsőépítész szakembert, legjobb ha együtt dolgoznak, vagy dolgoztak már együtt. Ha ők a  kezdetektől együtt tervezik meg a lakás belső tereit, akkor nagy előnnyel indulsz.

Na de nézzük melyek azok a hibák amelyeket ajánlott elkerülni :

Rossz tér kapcsolatok

 

Ha úgy gondoljuk rendben van az, ha a WC közvetlenül belenyílik a konyhánkba, nappalinkba étkezőnkbe akkor tévedünk. Az ilyen és ehhez hasonló hibák ronthatják az otthoni "légkört" - értsd szó szerint. Jobb ha a WC-levegőjének frissítését csak az elszívó ventilátorra bízzuk, és nem adjuk meg az esélyét sem annak, hogy a finom ételek illata más "illatokkal" elvegyüljön a konyhában, vagy étkezőben. A Kézmosó tér zsilip funkciója pont erre lett kitalálva, ezért ilyen esetekben nem érdemes elhagyni. A hangokat és a szagokat is bent tartja ott ahol kell.

Elbotlunk a bútorokban

 

Ez azért van, mert rossz helyre tettük azokat vagy túl nagyok. Ha rosszul van megtervezve egy helyiségen belül az adott helyiség résznek a funkciója akkor is előfordulhat ilyen eset. Például ne tegyünk étkezőt közlekedési útvonalak csomópontjába -tehát olyan helyre ahol közlekedünk-egyébként garantált, hogy nekimegyünk az asztalnak széknek és folyton kerülgetni kell.

Nem megfelelő elrendezésű és nem elegendő méretű a konyha, gardrób

 

Vagyis nincs elég tároló helyünk a konyha esetében pedig lehet, hogy nincs elég előkészítő felület sem. Annak aki sokat főz ez rendkívül kényelmetlen. Ma már egy kis méretű konyhát is fel lehet szerelni olyan kiegészítőkkel, amivel kényelmesebbé tesszük a főzést. Konyha esetében még van egy úgy nevetett technológiai sorrend amire érdemes figyelni -ez meghatározza a hűtő, mosogató, főzőlap sütő helyét-hogy kényelmes legyen a konyhában végzett munka

Rosszul választunk burkolatokat

 

Nincs annál bosszantóbb, mintha olyan burkolatot fektetünk a padlóra falra ami nem tetszik amikor készen van a helyiség. A fürdőszoba stúdiók már adnak egyszerűbb 3D képeket amin lehet látni a burkolatot, de ezek általában gyenge minőségűek. A burkolatos bemutató termekben sokszor csak az adott helyiségre koncentrálnak-pl. csak a fürdőszobákra- és nem látják, hogy az egész elképzelésbe az a burkolat beleillik vagy sem. Egy belsőépítész az egész házat, annak egységét, kényelmét tarja mindig szem előtt.

Baleset forrása lehet, ha nem a megfelelő csúszásmentességű burkolatot választjuk. Hamar karcolódik tönkremegy a lap, ha nem megfelelő kopásállóságú, például a nappaliban ha annak van kertkapcsolata.

Kevés vagy túl sok fény,  nem megfelelő színű fények

 

Ha rejtett világításokat tervezünk nagyon fontos, hogy szabályozhatóak legyenek a led szalagok. Ugyanez érvényes a süllyesztett spotokra. A világítás tervezés egy külön terület, érdemes rá több időt szánni. A konyha területére sok fény kell, itt legyenek spotok és az alsó szekrény alatt direkt pult világítás. Törekedjünk arra, hogy az egész házban, legyen több típusú fényforrás.

Amikor mi az AT Home Design-nál otthonokat tervezünk, használunk technikai lámpákat (süllyesztett, mennyezetre szerelt spotok, sínes lámpatestek) dekoratív lámpákat és rejtett világításokat. A ledeknek van egy úgy nevezett színhőmérséklete amit kelvin értékben határoznak meg .Általában a lemenő naphoz hasonlító fénynek megfelelő kelvin értéket javasoljuk 3000-3500K körüli színt. A túl hideg fény otthon nem kellemes, az irodában jól működik, mert ott elősegíti az aktivitást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D

A bejegyzés trackback címe:

https://athomedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr1015542554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása